القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل أم علي بدون ملفيه بطريقة اقتصادية وسهلة وسريعة | mahmoud elnajjar


طريقة عمل أم علي بدون ملفيه بطريقة اقتصادية وسهلة وسريعة | mahmoud elnajjar

لو نفسك في حلو مصري أصيل، وسريع التحضير من غير تكلفة ولا تعقيد، يبقى لازم تجربي "أم علي بالرقاق"!

في التدوينة دي هنعرف مع بعض وصفة اقتصادية وبسيطة جدًا بمكونات موجودة في كل بيت، من غير لا ملفيه ولا كريمة، والطعم؟ ولا أروع! 😍


✅ المكونات:

رقاق ناشف (حوالي 2 رغيف)

1 كوب لبن (حليب)

2 ملعق كبيرة سكر (حسب الرغبة)

ملعقة صغيرة سمنة بلدي أو عادية

شكولاتة مبشورة (اختياري للزينة)

ريحة فصدق أو فانيليا سائلة (إختياري)


🍽️ طريقة التحضير خطوة بخطوة:

نكسر الرقاق:

نبدأ بتكسير الرقاق قطع صغيرة أو متوسطة ونحطّه في برام فخار (أو أي صينية فرن متوفرة عندك).


تحضير اللبن:

في حلة صغيرة على النار نغلي اللبن بعد الغليان، نضيف السكر حسب ذوقك ونضيف معلقة سمنة للّبن وهو ساخن علشان يدّي طراوة وطعم غنيوبعدها نضيفله نقطتين ريحة فصدق او فانيليا للنكهة.


نسقي الرقاق:

نصب خليط اللبن والسكر والسمنة على الرقاق في البرام ونقلبهم تقليبة خفيفة علشان الرقاق يتشرب اللبن.


اللمسة السرية – الشوكولاتة:

نرش كمية صغيرة من الشوكولاتة المبشورة على الوش.

(ممكن تستغني عنها، بس بتدي طعم وهمي!)


ندخلها الفرن:

نحط البرام على الرف العلوي تحت الشواية مباشرة ونسيبها دقيقة أو دقيقتين بالكتير، لحد ما تاخد وش دهبي وتسيح الشوكولاتة.


نخرجها ونقدمها فورًا:

نطلع البرام من الفرن ونسيبه دقايق يهدى، وبالهنا والشفا!


📝 نصيحة إضافية:

لو عايزة طعم أغنى، ممكن تضيفي شوية مكسرات لو متوفرة (زبيب، بندق، لوز، فستق...)، لكن الوصفة الأصلية دي هتطلع لذيذة حتى من غير أي إضافات.


📌 ليه لازم تجربي الوصفة دي؟

اقتصادية جدًا: كل المكونات في مطبخك.

سريعة التحضير: 10 دقايق بالكتير وتكوني مخلصة.

الطعم خرافي: رقاق طري بنكهة سكر وسمنة وشوكولاتة 😋.

شكلها شيك جداً في التقديم خاصة لو استخدمتي برام فخار.


👨‍🍳 جربيها وشاركي رأيك:

جربي الوصفة واكتبيلي رأيك في التعليقات.

ولو عندك أي وصفات اقتصادية تانية، شاركينا بيها علشان ننشرها على مدونة mahmoud elnajjar.





أنت الان في اول موضوع

تعليقات